Meniul zilei 1
Felul 1 : Ciorba de burta
Felul 2 : Tochitura cu mamaliguta
Desert : Placinta cu mere
Ciorba de burta
Materii prime:
-2,5 kg amestec de carne pentru ciorba de burta
-150 grame morcovi
-150 grame ceapa
-100 grame telina radacina
-100 grame usturoi
-2 grame piper boabe
-500 grame de iaurt sau 250 grame smantana
-200 grame ardei gogosari in otet
-3 galbenusuri de ou
-3 linguri de faina
-70 ml de otet de 9 grade
-30 grame de sare
Proces tehnologic:
-amestecul de carne pentru ciorba de burta se opareste si se spala.
-ouale se sparg si se separa galbenusurile de albus.
-morcovii si radacina de telina se spala si se curata apoi se taie in patru pe lungime iar ceapa se taie pe jumate
-usturoiul se curata si se spala iar jumate din el se zdrobeste.
-ardeii gogosari se taie fasii lungi.
Mod de preparare :
-Amestecul pentur ciorba de burta se pune la fiert pentru 6 ore in 8-9 litri de apa si se spumeaza
-se adauga morcovii,ceapa,telina,piperul,sarea si usturoiul intreg
-dupa fierbere carnea se scoate la scurs si se taie fasii subtiri lungi de circa 5 cm.
-zeama se streccoara si apoi se toarna peste carnea tocata marunt si se pune la fiert.
-separat se amesteca faina cu iaurtul sau smantana si galbenusurile apoi compozitia se toarna treptat in ciorba amestecand continuu la foc mic.
-se adauga otetul,gogosarii si usturoiul zdrobit amestecat cu 200 grame de zeama de la ciorba strecurata.
-se mai fierbe totul circa 10 minute.
Servirea :
-ciorba de burta se serveste fierbinte adaugandu-se dupa gust smantana.
Tochitura cu mamaliguta
Materii prime :
- 1300 grame pulpa de vita
- 300 grame carnati cabanos
- 300 grame costita afumata
- 100 grame usturoi
- cimbru 1 gram
- 100 ml vin rosu
- 200 ml ulei
- o legatura patrunjel,marar
- 100 grame bulion
- 3 grame boia de ardei dulce
- 30 grame sare
- 1 kg mamaliga
- piper
Proces tehnologic:
-carnea, cabanaosul si costita afumata se taie in bucati potrivite.
-ceapa se curata si se toaca marunt
-usturoiul se curata si se piseaza
-verdeata se taie foarte marunt
Modul de preparare:
-Carnea de vita,cabanosul si costita se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o tava inalta
-Se adauga usturoiul pisat,vinul si bulionul
-Se condimenteaza cu sare ,boia,piper si cimbru
-Se introduce tava la cuptor la foc mic si se lasa sa fiarba in suc propriu pana scade.
-dupa ce s-a racit se presara verdeata deasupra.
Servirea:
-preparatul se serveste cu mamaliguta si vin rosu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu