Reteta covridog
materii prime
-600 grame faina
-400 ml lapte
-10 grame drojdie uscata sau 25 grame drojdie proapsata
-1 lingura de zahar
-50 grame unt
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
-o jumatate lingurita de sare
-1 galbenus de ou
-25-30 carnati subtiri de porc sau crenvursti
mod de preparare
-se amesteca faina cu laptele pana se omogenizeaza
-drojdia se dizolva in doua linguri de lapte caldut si una de zahar plus sarea.
-untul se topeste impreuna cu uleiul si se lasa pana se raceste la temperatura camerei
-se adauga untul si uleiul la compozitia din faina si lapte si cea cu drojdia si se amesteca pana la omogenizare ,aluatul obtinut trebuie sa aibe o consistenta frageda destul de moale pentru a putea fi intinsa usor si se lasa circa o ora jumate chiar doua la dospit pana se dubleaza cantitatea.
-se intinde aluatul cam de doi -trei mm grosime si se taie fasii de 1,5-2 cm latime si apoi se ruleaza carnatii diagonal pe fasia de aluat si se aseaza in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.
-se lasa la dospit cam o jumatate de ora si apoi se da cu galbenus de ou amestecat cu lapte pe ele ,se poate presara chimen,mac,sare sau orice alte condimente va plac deasupra
- se coace la cuptor circa 20-30 de minute pana ce preparatul se rumeneste ca in foto la temperatura de 180-200 de grade sau la mediu in cuptoarele pe gaz de aragaz.
servirea
-se servesc cu mustar sau ketchup ,adultii pot consuma si bere
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Jambon de porc afumat
Ingrediente: -4 linguri piper negru boabe, -100 g zahăr, -200 ml oțet de mere, - 1 l vin alb, -12 căței de usturoi, -10 foi de dafin, ...
-
Reteta covridog materii prime -600 grame faina -400 ml lapte -10 grame drojdie uscata sau 25 grame drojdie proapsata -1 lingura d...
-
INGREDIENTE: -20 prepelite de carne de preferat -5 catei de us...
-
Ingrediente: -1 kg faina -600 ml apa -1 ou -1 galbenus de ou -1 lingura sare - 1 lingura zahar -2 linguri scuturate de drojdie usc...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu