vineri, 31 august 2018

PREPELITE LA CUPTOR PE PAT DE CARTOFI CU CEAPA

INGREDIENTE:                                                                         

-20 prepelite de carne de preferat
-5 catei de usturoi
-1  lingurita boia de ardei dulce
-1 legatura patrunjel verde
- sare dupa gust
- piper dupa gust
-3 linguri de cimbru uscat
-6 linguri ulei de masline
- o jumate de litru de vin rosu,demisec,puteti folosi dulce daca nu aveti miere.
- 3 linguri de miere
- 3 kg de cartofi rosii
-un pachet de unt
-1 kg de ceapa

PROCES TEHNOLOGIC:

-se curata prepelitele si se parlesc dar nu se transeaza.
-se curata si se zdrobeste usturoiul cu latul cutitului de bucatar.
-se curata cartofii si se taie taraneste sau cuburi mari
-se amesteca vinul cu mierea si cu cimbrul uscat,sarea,piperul,boia de ardei si un catel de usturoi bine maruntit.
-se amesteca uleiul de masline cu patrunjelul tocat si maruntit bine impreuna cu restul de usturoi zdrobit si tocat marunt.
-ceapa se curata si se taie rondele

MOD DE PREPARARE:

-se aseaza cartofii si ceapa intr-o tava cu marginile inalte.
-prepelitele se umplu cu un cartof netaiat mai mic ca sa isi pastreze forma apoi se manjesc bine cu uleiul de masline aromatizat cum am spus mai sus si apoi se aseaza pe cartofi,
-se da la cuptor pentru circa un sfert de ceas apoi se bune pe fiecare un cub de unt usor zdrobit ca sa adere pe fiecare prepelita.
-se adauga si vinul peste cartofi condimentat cum am spus mai sus si se da la cuptor pentru zece minute,apoi se scoate tava si se uda prepelitele cu jiul format in tava si se mai baga la cuptor circa cinci minte apoi se verifica daca prepelitele s-au rumenit si cartofii s-au copt.

SERVIREA:

-se vor servi calde si cu mujdei de usturoi presarat pe deasupra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jambon de porc afumat

 Ingrediente: -4 linguri piper negru boabe,  -100 g zahăr,  -200 ml oțet de mere, - 1 l vin alb,  -12 căței de usturoi,  -10 foi de dafin,  ...