vineri, 26 iulie 2019

Conservarea pastailor de fasole ca pe vremea dacilor

Conservarea pastailor de fasole verde ca pe vremea dacilor

Pastaile de fasole verde se culeg inainte ca bobul sa se maturizeze , se rup coditele si se spala.

Se pune o oala cu apa la fiert si se adauga pastaile cand apa fierbe si se fierb circa cinci minute.

Se scot pe o gratie facuta din lemn sau plasa de tantari si se pun la soare sa se usuce pana devin casante si suna a uscat cand dai cu mana prin ele.

Atentie  : se intorc zilnic de - ori ca sa nu mucigaiasca iar noaptea nu se lasa sub cerul liber fiindca roua le hidrateaza si pot mucigai.

Se pastreaza in pungi de hartie sau panza in locuri uscate si ventilate, de preferinta in podul casei cum faceau bunicii nostrii.

Cand doriti sa le consumati le puneti cu o zi inainte in apa calduta si apoi le veti putea prepara dupa gustul si placerea dumneavoastra. Acest mod de conseervare este unul foarte economic stravechi folosit de bunicile si strabunicile noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jambon de porc afumat

 Ingrediente: -4 linguri piper negru boabe,  -100 g zahăr,  -200 ml oțet de mere, - 1 l vin alb,  -12 căței de usturoi,  -10 foi de dafin,  ...