miercuri, 13 septembrie 2017

MENIUL ZILEI 7-Ciorba de perisoare,snitel de pui cu piure de cartofi si salata de varza cruda,placinta cu branza dulce

Felul 1: Ciorba de perisoare
Felul 2: Snitel de pui cu piure de cartofi si salata de varza cruda
Desert: Placinta cu branza dulce

Ciorba de perisoare-reteta -perisoare-60 grame pe portie,ciorba 350 ml

Materii prime:
-600 grame carne de vita calitatea 1
-2 litri supa de oase
-200 grame morcovi
-200 grame ceapa
-200 grame radacina de telina
-200 grame radacina patrunjel si pastarnac
-50 grame pasta de tomate
-700 grame rosii proaspete sau conservate
-150 grame orez
-2 oua
-1,5 litri bors
-2 linguri de leustean tocat
-o legatura de patrunjel verde
-20 grame sare

Proces tehnologic:
-ceapa,morcovii,radacina de telina,pastarnac,patrunjel se curata si se taie marunt
-rosiile proaspetee se oparesc,se decojesc si se taie felii
-carnea se toaca marunt impreuna cu 100 grame de ceapa
-leusteanul si patrunjelul verde se toaca marunt
-50 de grame de orez se opareste
-borsul se fierbe si se strecoara
-pasta de tomate se dilueaza cu putina apa
-supa de oase se prepara din oase de vita

Mod de preparare:
-supa de oase se fierbe cu morcovii,ceapa,telina,pastarnacul si radacina de patrunjel circa 20-30 de minute
-carnea tocata se amesteca cu ou,sare,orez oparit si jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat marunt
-compozitia obtinuta se portioneaza in perisoare care se rotunjesc si se asaza pe un platou stropit cu apa.
-perisoarele obtinute si restul de orez se adauga in ciorba.
-cand perisoarele sunt fierte se adauga pasta de tomate,rosiile si se fierb impreuna circa 5 minute
-se adauga borsul si leusteanul verde tocat marunt si se continua fierberea inca 5 minute.

Servirea:
-ciorba de perisoare se serveste fierbinte cu patrunjel verde pe deasupra.


Snitel de pui cu piure de cartofi si salata de varza-150 grame snitel ,100 grame de piure,200 grame salata de varza pe portie

Snitel de pui

reteta-snitel de pui

Materii prime:
-10 bucati piept de pui de marime medie-circa 1 kg
-200 grame faina
-4 oua
-200 grame pesmet
-25 grame de sare
- un varf de cutit de piper
-o lingurita de boia de ardei dulce
-100 ml ulei

Proces tehnologic:
-se bate pieptul de pui pana ce ajunge la o grosime de 0,5 cm si se condimenteaza cu sare,piper,boia
-se bat ouale intr-un bol in care se adauga si sare ,piper

Mod de preparare:
-pieptul de pui se trece prin faina,apoi se trece prin ou,pesmet
-uleiul se lasa pe aragaz la foc mare sa se incinga intr o tigaie inalta.
-se pune cate un piept de pui astfel preparat in uleiul incins cu atentie  si se intoarce pe ambele parti atunci cand se formeaza o crusta auriu-bruna circa 2-3 minute.
-snitelele se scot pe prosoape de hartie absorbanta pentru a se scurge uleiul

Servirea:
-se servesc calde in scurt timp de la preparare,lasate de azi pe maine isi pierd din gust.

Piure de cartofi-reteta

Materii prime:
-1,5 kg cartofi
-200 m lapte dulce
-30 grame unt
-20 grame sare

Proces tehnologic:
-cartofii curata si se taie in sferturi
-laptele se fierbe

Mod de preparare:
-cartofii se fierb in apa cu sare
-dupa ce fierb cartofii se scurg de apa si se paseaza
-se adauga lapte si unt si apoi se amesteca bine pana la omogenizare.

Servirea:
-preparatul se serveste cald ca garnitura.

Salata de varza-reteta

Materii prime:
-2,5 kg de varza alba proaspata
-100 ml ulei
-50 ml otet de 9 grade
-25 grame sare
-o legatura de marar

Proces tehnologic:
-varza se spala si se taie fasii subtiri
-otetul se dilueaza cu putina apa

Mod de preparare:
-varza se freaca bine cu sare si apoi se lasa 10 minute pentru a se inmuia
-varza se scurge de apa si se amesteca cu ulei si otet
-mararul se spala si se toaca foarte marunt.

Servire:
-salata de varza se serveste rece cu marar presarat pe deasupra

Placinta cu branza dulce- 120 grame pe portie

Materii prime:
-400 grame faina
-2 oua
-100 grame untura
-50 de grame smantana
-150 grame zahar farin
-10 grame zahar vanilat
-5 grame sare
-1 gram de bicarbonat

pentru umplutura:
-branza de vaci -600 grame
-3 oua
-150 grame zahar
-50 grame gris
-10 grame zahar vanilat
-15 grame coaja rasa de lamaie

Proces tehnologic:
-faina se cerne pe planseta iar in miljoc se pun 2 oua,smantana,untura,bicarbonat,100 grame de zahar farin,sare si zahar vanilat.
-se framanta o coca frageda de consistenta potrivita
-branza de vaci se amesteca cu 3 oua,150 grame zahar, grisul,10 grame de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare:
-coca se imparte in doua parti egale care se intind in foi cu grosimea de 5-7 mm.
-una din foi se aseaza intr-o tava si se coace e jumate la cuptor
-se scoate tava de la cuptor si se aseaza umplutura din branza de vaci si se acopera cu cea de a doua foaie.
-se coace la cuptor la temperatura moderata
-se scoate si se pudreaza cu zahar farin,
-se lasa sa se raceasca si se portioneaza

Servirea:
-preparatul se serveste cald sau rece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PREPELITE LA CUPTOR PE PAT DE CARTOFI CU CEAPA

INGREDIENTE:                                                                          -20 prepelite de carne de preferat -5 catei de us...